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Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha :  10/08/2016
Actualizado :  28/05/2018
Tipo de producción científica :  Trabajos en Congresos/Conferencias
Autor :  ALBICETTE, M.M.; LEONI, C.; RUGGIA, A.; SCARLATO, S.; ALBIN, A.; AGUERRE, V.
Afiliación :  MARIA MARTA ALBICETTE BASTRERI, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; CAROLINA LEONI VELAZCO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ANDREA PAOLA RUGGIA CHIESA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; SANTIAGO SCARLATO GARCIA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ALFREDO SANTIAGO ALBIN FERREIRA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARIA VERONICA AGUERRE ANTIA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  A co-innovation approach in family-farming livestock systems in Rocha - Uruguay: A three-year learning process.
Fecha de publicación :  2016
Fuente / Imprenta :  In: EUROPEAN IFSA SYMPOSIUM, 12th., "Social and technological transformation of farming systems: Diverging and converging pathways", Symposium Handbook, Harper Adams University, UK, 12-15 July 2016.
Páginas :  13 p.
Idioma :  Inglés
Contenido :  ABSTRACT. There are opportunities to improve livestock family farms (LFF) sustainability in Uruguay by changing management practices and incorporating technologies, using the co-innovation approach. To harness these opportunities, between 2012 and 2015 a research project was implemented in Eastern Uruguay, where three simultaneous processes occurred at three levels: farm, region and research team. At farm level, the work was carried out in seven LFF as case studies. Through monthly visits to the farms by a field agronomist the process followed three phases using the Evaluation of Natural Resource Management Systems Incorporating Sustainability Indicators (MESMIS) framework: (i) characterization and diagnosis, (ii) re-design, (iii) implementation, monitoring and evaluation. As a result, farmer knowledge and skills for farm management improved and the farms increased their meat production and net income (23 and 56% on average, respectively) while preserving natural resources. At regional level, a participatory approach to planning, monitoring and evaluating the project´s progress with regional stakeholders was adapted from a Participatory Analysis of Impact Pathways (PIPA) method. An Interinstitutional network was consolidated, which developed a common vision and expected project outcomes and designed a communication plan to disseminate the results. At team level, a Participatory Action Research (PAR) approach was carried out. A transdisciplinary team was consolidated throug... Presentar Todo
Palabras claves :  CO-INNOVATION; MESMIS; METHODOLOGY; MONITORING AND EVALUATION; PAR; PIPA; SYSTEMIC APPROACH.
Thesagro :  AGRICULTURA FAMILIAR; ENFOQUE DE SISTEMAS; GANADERÍA FAMILIAR; URUGUAY.
Asunto categoría :  --
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/8202/1/1.3-Albicette-2016-IFSA-Conference-paper.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB101060 - 1PXIPC - DD

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Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha actual :  21/07/2015
Actualizado :  19/04/2017
Tipo de producción científica :  Hojas de Divulgación
Autor :  VICENTE, E.; RODRIGUEZ, G.; GHELFI, B.; REGGIO, A.; GONZÁLEZ-ARCOS, M.; VARELA, P.; ARRUABARRENA, A.; ARES, G.
Afiliación :  CARLOS ESTEBAN VICENTE CASTRO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; GUSTAVO ROBERTO RODRIGUEZ LAGOUTTE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; JOSE BRIAN GHELFI DE SOUZA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ADRIANA MARIA REGGIO BIGANZOLI, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MATIAS GONZALEZ ARCOS, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; PABLO NICOLAS VARELA PESSOLANO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ANA ARRUABARRENA PASCOVICH, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; GASTÓN ARES, Universidad de la República (UdelaR)/ Facultad de Química.
Título :  Nuevo cultivar de boniato de pulpa naranja (Q0714.8) CHAPICUY.
Fecha de publicación :  2015
Fuente / Imprenta :  Montevideo (Uruguay): INIA, 2015.
Páginas :  4 p.
Serie :  (Hoja de Divulgación; 107)
Idioma :  Español
Thesagro :  BONIATO; FITOMEJORAMIENTO; IPOMOEA BATATA; VARIEDADES.
Asunto categoría :  F01 Cultivo
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/4877/1/HD-107-Boniato-Chapicuy.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB100591 - 1INIFL - PPUY/INIA/HD/107/HORTICULTURAhd107
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